Jan 19, 2014, 8:24 PM

Лудата 

  Poetry » White poetry
558 0 0

Гнездо за подигравки ученически;
Замазана женствеността ù- андрогенна бе.
Загърнала се в дрипи нявга ярко алени,
които бяха лесна жертва за пороите, изляти
от пречупени през призмата на лудостта
облаци от всички цветове.


Прецеждаше словата си през тъмно жълти зъби,
осеяни с кратери, дълбоки и матови -
сякаш те ги бяха издълбали.
Клокочеха, изплувайки пияни от стомаха ù;
По устните ù кафявите тютюневи балони
се пръскаха като пасажи трески.

 

Присмиваха ù се, тъпи като параболи,
задето събираше оранжевите им и бели угарки.
Като че ли те сами не бяха за презиране -
Проклятия за белите си дробове.
Тя водеше ги - зорко гибелта си следеше,
а тяхната с черти неразличими бе.

 

Келеши

© Божко All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??