Dec 23, 2021, 5:35 PM

Лунички 

  Poetry » Other
439 1 5

Звездите са луничките на лято,
което там, зад Пътя млечен смях,
разсипа по косите ми богато
и заискрих. Ти казваш – побелях.

 

Опитай крадешком, като тогава,
в очите ми Луната да съзреш.
В косите дъх упоен, на отава,
не остаряват обич и копнеж.

 

Хвани това щурче немирно дето,
се крие зад камината у нас.
И лятно му е, циганско сърцето,
кълнят житата в топлия му глас.

 

И зимата, тя знае да обича,
усмихва се, макар и с поглед кос
На бялата коса ми по приличат,
луничките – звезди по моя нос.

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??