ЛЯСТОВИЧКЕ, МОЯ БЯЛА
Лястовичке, моя бяла,
в сладки сънища сънувана,
ден и нощ от мен бленувана.
Ти тук при мене си дошла,
с дар дарила си ме пак.
На криле си чисти бели
носиш радост, нов живот.
Прелети морета океани,
прелети над цялата земя.
Дар, дари ги всички по света,
дари им дух, обич и щастливи дни.
Така както мене ме дари!
Лети, лети, птичке бяла,
лети във висините.
Не се страхувай от орлите
и те имат нужда от това,
от щастливата "Съдбата"!
Лети на воля в синевата,
лети с порива на младостта,
лети свободна волна
литни и в моята страна -
дари я с благост, добрина.
За по-прекрасни съдбини,
за утрешните ни щастливи дни!
Ах, как мечтая като теб
да литна над света.
Да бъда волен в простора
да нося радост, светлина!
Да внушавам обич между хора,
да вдъхвам надежда и опора!
За безкраен слънчев ден!
За живот Благословен!!
Лети, лети, птичке бяла, хвърковата,
лети на воля в небесата!
За щастие и радост на земята!
© Димитър Митов All rights reserved.
Позрави...