Dec 3, 2016, 9:53 PM

Лятна нощ 

  Poetry » Love
233 0 4

Вятър скрива се в листата,

нещо на ухо шепти.

Най-щастливи на земята,

крачим двама – аз и ти.

 

И мечтите – волни птици –

носят се в нощта безлунна.

Понамигват ми звездици,

казват ми да те целуна

 

Чак тогаз ще стане чудо:

сърпът лунен ще нарасне!

Бий сърцето ми в полуда –

с твоето, звезда прекрасна.

 

Теб целувам ненаситно,

ти отвръщаш като ехо...

 

...Неусетно в миг отлитат

твоите и мои дрехи...

© Живодар Душков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??