Apr 13, 2008, 12:49 AM

Лятна нощ 

  Poetry
443 0 4
Звездиците тънат в небесния свят.
Щурците шепнат своята песен.
И тихо заспива големият град,
завит от огромния купол небесен.


Бляскат светулките в тъмнината.
Полъхва някакъв хладък ветрец.
Слива се малък облак с Луната.
Из въздуха носи се цветен прашец.


Шумът си отива и утихва денят.
Птици прелитат в небесната шир.
Сякаш всичко пленява сънят...
И душите се реят в нощния мир.

© Ирен Попова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??