Jun 24, 2015, 7:47 PM

Лято I 

  Poetry » Other
362 0 0

Лятото се приближава.

Носи в шепи раковини.

Бронзово ме оцветява.

А очите му са сини,

 

дръзко шепнат ми: "Обичай!

Разтвори се  в мене цяла!

Ти си моето момиче,

праскова, за мен узряла.

 

Прегърни ме с всички сили.

Заблести - със мен щастлива.

Прошепни ми думи мили.

Днес съм тук... но си отивам

 

не след дълго. Надалече.

Затова сега ме искай.

Всяка августовска вечер

залезът морето плиска

 

и остава малко време 

с юлска страст да те обичам...

Затова бъди със мене,

маргаритено момиче!"

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??