Jun 21, 2020, 4:31 PM

Лятото 

  Poetry
674 2 4

Лятото със сенокосни длани

смее се, безгрижно си свирука.

Праща ми по птици замечтани

писъмце: "Побързай! Аз съм тука!"

 

Със очи блестящи, тъмносини,

смига ми загадъчно морето.

Палаво ухажват се делфини.

Чайките бродират по небето

 

нежна диря, весела и бяла.

И изписват тайното ми име.

Как без тебе, Лято, съм живяла?

Толкова те чаках... Прегърни ме!

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??