Oct 3, 2018, 1:11 AM

Любопитни звезди 

  Poetry
547 0 5

Любопитни звезди зад пердето надничат,

бляскат в очите ми, не дават да спя -

на свещички запалени как ми приличат,

във вълшебство превръщат всичко в нощта.

Пред къщичка малка, почти до реката

се надсвирват неспирно хиляда щурци.

Песента им изпълва с нежност душата,

а дъждът персеиден вали ли, вали...

Вали и не спира, а там зад стъклото

любопитно надничат отново звезди.

Съкровено желание шепна, защото

щом зърнеш звезда, щастлив ще си ти.

© Валка All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??