Dec 30, 2012, 3:09 PM

Любов 

  Poetry
678 0 1

Любов... с колко много лица,

вечер глезена, денем до кръв наранена,

обичана днес, утре - разбила сърца,

греховна, капризна, ревниво стаена.

 

Любов... с две думи облечена,

пожари запалила, по име наречена,

изгаряна, щура, проклината, търсена,

далечна и близка, с целувки поръсена.

 

Любов... в телата преплетена,

страстна, гореща, до болка прочетена,

бълнувана в сънища, от сълзи изваяна,

вричана, милвана, с две устни омаяна.

 

Любов... погалена в спомени,

ръждата не хванала, покорила сърцата,

остаряла, неразлюбена, в очите белязана,

тя вечна остава, само сменя лицата...

© Красимир Трифонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??