Feb 14, 2017, 9:48 PM  

Любов 

  Poetry » Love
521 0 2

Любов

 

Любов ли бе, да я опишеш!

На кратко – с думи прозаични.

Любов – изстрадана, кармична!

Удавница и после възкресена,

Окъпана във сълзи и във вино!

 

Във вино – черно и горчиво,

което жадно те опива,

с което и кръвта ти кипва,

живее в теб и бавно те убива!

 

Стихия силна, страст и болка!

И мрак, и светлина сияйна.

Отнема ти, но дава още толкова.

Неземна сила и неразгадана тайна!

 

До де си жив и още дишаш,

ще бъде в теб, ще те обсебва

Предай ѝ се ,до край изпий я...

Любов ли бе, да я опишеш!

© Просто Някой All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??