Oct 7, 2011, 3:07 PM

Любов ли каза? 

  Poetry » Love
643 0 5

 


ЛЮБОВ ЛИ КАЗА?

 


Любов ли каза?

Любовта... е дума...

Що за приумица

ти хрумна?

В омарата на

илюзорен летен

унес,

когато въздухът

наситен е

с жужене на пчели,

а пойни птици

в хор

прославят

бликналия ден,

любовно погледите

си съединили

с безкрая

на небето -

когато буйно

разцъфтелите

липи

със сладък дъх

божествено

замайват те...

Любов ли каза?

И... все пак,

в полунощ,

когато вън

светът притихне,

когато

зеленото сърце

на летния

тъй жарък ден

полека

във прегръдката

на теменужената нощ

с въздишка

се отпусне,

облей ти твоето,

човешкото сърце,

с любов -

и отговорът

на въпроса

в този час

ще те застигне...



2011-07-10



© Хрис All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??