May 19, 2011, 11:24 PM

Любовна анкета 

  Poetry
586 0 0

Едва ли някой някога ще разбере.

Едва ли някой някога ще я прозре.

Какво съдържа, казва, изразява.

Сакралната, желана думичка - любов!

С богати дами разговарях.

Със знойни хубавици и кошутки

и много други пеперудки.

С учени, творци и мъдреци.

С богати хора, скитници и големци.

Говорих и с кокошките на двора.

С дърветата и ярките звезди.

Говорих и със много други хора,

но никой не можа да обясни.

Момичето на магистралата ми каза:

-Любов ли искаш? От пет или от двадесет и пет?

-Това ли е за тебе любовта? - попитах.

-Това е! Плащай или си ходи!

-Иди във лудницата, може да ти провърви.

С бизнес дама после разговарях.

Преди година свършила колеж.

Попитах я какво е любовта.

Горещо “влюбвала” се в този, който можел

веднага тука да ù подари

огромна къща, яхта и коли.

Но леко после спомена, че имала и

под ръка поет, изпълващ ù душата,

и здравеняк за “фин” масаж

на тялото и на бедрата.

“Удоволствие - това е любовта.” -

ми каза бабичка една.

Удоволствие да стигнеш до върха -

с един човек, с една мечта!

 

© Явление All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??