Любовна присъда - духовни окови,
погрешно ли влюбен във тебе съм бил,
и песен любовна сърцето ми трови,
в минора на черен барут и тротил.
За тебе едва ли мъжът съм бил...
О, скъпа, не виждаш ли лютия пламък,
в очите пожар - в душата ми дим,
в любовна присъда изглеждам ли жалък,
хулен - нехулен, любим - нелюбим.
За тебе едва ли мъжът съм бил...
© Иван Бодуров All rights reserved.