Още щом запалиш свещ, хвърляш сянка.
Урсула ле Гуин "Магьосникът от Землемория"
Любов ли е или благотворителност -
бедняшка социална кухня,
или пък сцена покъртителна
от евтина сапунка скучна?
Какво е, няма да ви кажа.
Изтичат думите в сифон
без дъно - сенки по паважа,
подслушващи по ъгли мнително.
А за провидците след смърт - поклон
пред римския преситен зрител.
4.05.2018 7:30
© Мария Димитрова All rights reserved.