Nov 28, 2015, 9:46 PM

Любовта, Марийке... 

  Poetry » Phylosophy
260 0 1

Любовта, Марийке... е като хляба.

Трябва, брашно, мая, сол, захар, вода.

 

Да втаса, Марийке,

се иска да чакаш.

Да може, да растне в нея плода.

 

Хм... бре Иване, добре че го каза.

Но трябва и ръце да дойдат, да месят това - що ти любов го наричаш, тя иска да пламне, да расте в нея плода!

 

Така е, право говориш!

Нужни сме ние в света.

Да може заедно с теб да оставим,

хляб за наште деца.

 

Посветено на семейството, което в България чезне...

© Иван Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??