May 15, 2018, 9:26 PM  

Извор бездънен 

  Poetry » Love
299 3 3

 

Спомени минали, спомени стари,

мен навестяват ме често сега;

вечни сподвижници, вместо другари,

мисли ненужни пораждат нега!

 

Извор бездънен, сърцето свенливо,

цял живот пази вълшебния зов

и съкровеното чувство красиво,

плод на момчешката първа любов!

 

март, 2012

 

Иван Митов

© Иванъ Митовъ All rights reserved.

Стихотворението е част от поемата "Любовта на юношата", поместена в "Повеите на любовта" - първа книга.

Използвам случая да простя на онези  творци,  които прикрити зад маската на анонимността, охулиха, волно или неволно, трите ми творби: "Обич", "Учителката" и "Любов, любов".

На всички творци на "Откровения" - Светлина, Любов и много творчески успехи!

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Огорчен съм от поредното нападение на мои творби, Жертва на това нападение беше "Любовта на юношата" - 2.Извор бездънен.
    Прощавам с обич на този човек. Нека Светлина и любов да го спохождат по жизнената му пътека..
  • Благодаря ти за коментара, Стойчо! Желая ти здраве и творчески успехи!
  • Харесва ми!
    Поздравления,Иван!
Random works
: ??:??