Sep 10, 2019, 7:44 AM

Любовта не знае да прощава 

  Poetry » Love
492 2 1

Любовта не знае да прощава

Ако някога ти кажа "Сбогом" 
вълните ти след мен не укротявай,
вдигни се смело, не моли за прошка,
прегърни прибоя, после само ... бягай!
Не се обръщай, не търси вината
тя пропаст рови нейде помежду ни
солени пръски вплитат се в косите ...
безброй солени, закъснели думи ...!
Горчива есен, и морето опустява,
самотни гларуси кръжат,
Тя, любовта не знае да прощава,
след нея всичко тъне в полумрак!
И...
Ако някога ти кажа "Сбогом"
влажен пясък в дланите си събери,
остави го малко, в топлината да се сгрее, 
а после просто, просто го пусни...

Тя, любовта не знае да прощава
събира нейде хиляди сълзи,
изгаря ги в най-пламенната клада,
А ... след нея вече ..., 
след нея нищо не боли!

© Весела Маркова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Точно любовта знае да прощава! Обаче, това се научава късно, след време. Години дори. Другото са илюзии, излишна гордост и предразсъдъци. Все думи. А любовта просто живее в теб. Без болка и тъги...
Random works
: ??:??