Sep 20, 2020, 7:00 AM  

Люспичка любов 

  Poetry » Other
324 4 6

Русалките се раждат само в синьото,
където спят мечтите на момчета,
където храбреци са - ненадминати -
морето им е все до коленете.

 

И люспестите синкаво - зелените,
опашки на магия им приличат.
Солта в кръвта им, прилива във вените,
нозете им - момчешките подсичат.

 

И падат ничком принцовете, малките,
в очи като, морето променливи...
Порастват после и това е жалкото
и хукват да задяват самодиви...

 

И хей така се раждат и поемите,
написват ги пораснали русалки.
Ех, принцове, по люспичка да вземете,
от нашата любов. Нима е малко?

 

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??