Nov 11, 2012, 9:27 PM

Лъвска същност 

  Poetry » Love
569 0 2

Обичаш ли ме? Питам се стократно

и очите ми изгарят в плен,

вървя към теб, но връщам се обратно

и ровя в спомените от сатен.

 

Събличам кожата си на кошута,

лъвът отново изревава в мен.

Кръвта му кипва в таз минута,

за сетен път е наранен.

 

Не, не може тъй да продължава,

макар да зная, че природата по- силна е от мен

и не ще ù позволя чрез мене друг да оцелява

и да ме превръща в камък ледено- студен.

 

Ще се прикрия в джунглата на самотата,

Бог частица отредил е и на мен.

От нея ще си изградя зората

на най-прекрасния и звезден ден.

© Росица Димова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??