Някой чука на вратата,
що да видим – Баба Марта,
с Пижо, с Пенда, под ръката –
бързат, сякаш в надпревара
да закичат мене, тебе,
с мартеници причудливи,
с червено-бял конец, вълшебен,
да сме здрави и щастливи!
Виж ни, колко сме засмени,
със усмивка до ушите
и бъбриви, зачервени,
с мартеници на гърдите!
А на Мимето – герданче,
с червено-бели сърчица...
Сашка, даже със коланче –
с поруменели личица!
Ваня, с гривна е – червена,
с бели перлички в средата...
Ева – с бяла диадема,
със пискюлчета в косата...
Митко също се гордее
с мартеница – футболист...
С червени бузки пък, се смее,
светещия на Мартин – спортист...
Баба Марта не пропусна
никой в детската градина,
бузките им щипна и се впусна
да усмихва хора в магазина!
Ех, че веселба настана
и усмихнати са всички!
Каква магия са – голяма,
Баба Марта с мартенички!
© Pepi Petrova All rights reserved.
Анабел, благодаря че беше гук!
Марго, честита Баба Марта и на теб!
Честита Баба Марта на всички! Желая ви, най-вече здраве и много пролетно настроение, което да ви зареди с нови творчески идеи!