May 1, 2020, 12:37 PM

Май 

  Poetry » Landscape
685 1 0

Пристигне ли май,

светът става феерия

от пъстри поляни

и танц на цветя.

С дъх на рози и люляк,

в уханните нощи,

с ясно небе

и окосена трева.

 

Пристигне ли май,

и аз се разлиствам.

Ставам различна,

жива, добра.

Дишам дълбоко

и пак се прераждам

за нови дела, живот,

доброта.

 

Как го обичам,

разтварям прозореца,

и утре очаквам

щастливия май.

 

© Румяна Маринова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??