Sep 3, 2011, 10:06 PM

Май глупост е... 

  Poetry » Other
439 0 0

Май глупост е да бъдеш романтичен,

когато си надхвърлил петдесет,

когато си хронично безпаричен,

дори да си в душата си поет.

 

Май глупост е да смееш да мечтаеш,

когато и за хляба не достигат

пари и ежедневно се терзаеш

дали си мъж, или си шушумига.

 

Май глупост е дори да се надяваш,

веднъж изхвърлен, пак че ще успееш

след петдесет във нашата държава.

Май глупост е дори и да живееш.

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??