На моят син
Ръката ми – на твойто малко рамо...
ще искам винаги да е така,
но не като сериозна, строга мама,
а на приятел - вярната ръка...
Преди нетърпеливо ти се радвах,
как пред очите ми със дни растеш,
сега – тече живота безпощадно,
докато над уроците четеш...
Целувам те грижовно по челото,
и занапред каквото и да е,
във всичко, и във злото, и в доброто,
ще те обичам, ти си моето момче...
Когато дойде време, ще те пусна,
със тоз живот да се пребориш сам,
молитви майчини ще шепна с устни
да не забравяш топлата ми длан...
14.12.2006
© Дидислава All rights reserved.