Jan 26, 2012, 10:15 AM

Майсторлък 

  Poetry » Humour
470 0 1

(из цикъла "Вицове в рими")

Двама ВиК монтьори –
стар и опитен, и млад –
ще отпушват шахта в двора.
А отвътре… адска смрад…

… сред коктейл от фекалии
плуват, в жълто-черна слуз,
ленти, памперси, парцали и
превръзки… пълна гнус…

Опитният със замах
сваля калната си куртка
енергично и без страх
вътре в шахтата се гмурка.

След минутка се подава:
„Я подай ми тръбен ключ!”
Подир малко: „Не, не става…
дай ми чук… секач… маркуч…!”

След петнадесет минути
старият изплува горд
и към младия надуто
се обръща: „Цял живот,

младо… мене, старо куче,
гле`й ме, за да се оправиш,
иначе, не се ли учиш,
ключове все ще подаваш!”

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??