Oct 1, 2011, 7:03 PM

Мак 

  Poetry » Other
901 0 4

 

Мак

 

Разпиляват се парченца, хиляди 

на брой - нежни и червени,

като от коприна сътворени.

Цветето ухайно е

тъй нетрайно.

 

Те били са не парченца, а листенца.

Щом вятър ги повее и дъжд ги завали,

те умират бързо и линеят.

Полско цвете – мак червен

 е любимо на човека.

 

И художници завчас със палитри

 и бои събират парченца

и творят с тънки четки листенца -

чудни, нежни и червени,

като от коприна сътворени.

              

© Мина Конарова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??