Mar 10, 2009, 9:44 AM

Македония 

  Poetry
487 0 5

За мен - почти си Родина,
с народ героичен,
природа красива,
светини безчет.
Край благословен,
горд и различен,
тъй дълго
те търсих навред !

Езеро старо,
крепост вековна,
храмове свети
осейват брега.
Върнах се
в древната страна, родна,
където изпитах
любов и тъга!

Сгряха ме с обич
твойте очи.
Езерото само
остана свидетел.
Не, нищо не казвай!
Сега замълчи!
За миг и със мен
се почувствай владетел!

И може би след време,
пак на брега,
подложили чувствата
на изпитание,
за сетен пък
ще се преклоним
пред любовта
и Македония с... признание.

© Nina Toshich All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • благодаря ви ! нали съм "македонско девойче", всичко правя с обич и отношение...
  • Хареса ми! Обичаш и внушаваш обичта си...! Сърдечни поздрави!
  • Прекрасно!
  • Поздрав!
    Пишаш много хубаво!!!
  • С обич написано.
    И с преклонение.
    Поздрави!
Random works
: ??:??