Тъмното петно, когато е сърдечносъдово
пропълзява с паешки крака в очите
и като влечуго грозно, гърбаво,
отнема светлото от дните,
цветното от тях и красотата,
и ги заразява с себе си тъмнообсебващо -
То е вътре, но и всичко друго е,
то си ти, това влечуго дебнещо,
а бе в началото... единствено къс мрак в сърце...
05.02.2024.
© Георги Каменов All rights reserved.