До бляскавото бистро
момиче зъзне само,
по плочник тропа горко,
държи букетче едно,
че тате дезертира
и мама вегетира.
Нямащ на коя
цвете да даря,
оставих петорна цена,
възпрях да целуне ръка,
изплака умилна сълза,
на братче ще купи храна.
© Венко Василкин All rights reserved.