Jan 13, 2022, 8:12 AM

Малък Сечко си облече 

  Poetry » For kids
454 4 18

Малък сечко си облече

вече късият кожух

и побягна надалече

щом гласът на Мечо чу.

 

Рано той се бе събудил

сънувал странен сън,

че в гората става чудо

и погледнал вън.

 

Късият кожух на Сечко,

целият изцапан с мед,

от минзухарите наболи,

над топящият се лед.

 

Свири весело южняка,

и над земята хуква пак,

да стопи снегът в гората,

чучулигите, където спят.

 

Сред елите и шубрака,

Малък Сечко там се сврял,

хитрата Лисана зърнал,

как си слага хубав шал.

 

Катеричка рунтавелка

от хралупата поглежда,

Малък Сечко щом се скри,

значи пролет ще цъфти.

 

 

 

© Миночка Митева All rights reserved.

The work is a contestant:

Сечко Февруари »

9 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??