Теб избрах,
да бъдеш моя майка пожелах!
Да ме кърмиш и люлееш
и преспивни песни пееш,
да ме учиш да живея!
От теб да чуя първите слова,
да науча най-простите неща,
с най-хубавата дума на света
"мамо" да те нарека!
Сега търпи и за мене се грижи.
Аз съм малък и раним,
сладък и ревлив,
но голям ще пораста и с любов ще те даря!
Мама!
Тази думичка една
стопля цялата душа.
Тя, изречена с любов
е на устата ни до гроб,
Тя ни топли в дни студени,
дава ни кураж в безсънни нощи
Тя е думата -
за жената,
родила ни в мъки
и отдала ни всичките си ласки!
Поклон пред всички МАЙКИ!!!
© Василка Ябанджиева All rights reserved.