21.08.2014 г., 18:29 ч.

Мама 

  Поезия
536 0 0

Теб избрах,

да бъдеш моя майка пожелах!

Да ме кърмиш и люлееш

и преспивни песни пееш,

да ме учиш да живея!

От теб да чуя първите слова,

да науча най-простите неща,

с най-хубавата дума на света

"мамо" да те нарека!

Сега търпи и за мене се грижи.

Аз съм малък и раним,

сладък и ревлив,

но голям ще пораста и с любов ще те даря!

Мама!

Тази думичка една

стопля цялата душа.

Тя, изречена с любов

е на устата ни до гроб,

Тя ни топли в дни студени,

дава ни кураж в безсънни нощи

Тя е думата -

за жената,

родила ни в мъки

и отдала ни всичките си ласки!

Поклон пред всички МАЙКИ!!!

© Василка Ябанджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??