Jun 29, 2023, 8:53 AM

Мамино детенце 

  Poetry » Humour
350 0 3

Всеки ден, общо взето,

чувам поне дузина:

,,Ох, на мама детето!"-

от сутрин, та до амина.

 

Поне да беше мъниче

туй мамино детенце,

крехко като птиче,

кротко като теленце,

 

пък то-цяла скала,

пържоли яде два ката.

Май има сто кила,

трудно минава вратата.

 

Майчето край него хвърка:

,,Не прави нищо , чедо!"

Това мен ще ме побърка-

егати тъпото кредо!

 

Хич зор да не си дава

зарад майчини мераци.

С лентяи да се равнява,

с чукундури и леваци!

 

Бащи, пазете децата

от майчини ,,грижи", ма яката!

Изпуснете ли нещата,

отиде коня в ряката!

© Георги Янков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Този феномен съществува отдавна и последствията са вече на лице.
  • Очаквам с нетърпение!🤣
  • Ма, много съгласен!
    Поздравявам те.
    ПП
    Интересно пишеш, ще почна май да те следя 🤣
Random works
: ??:??