Jul 11, 2018, 9:36 AM

Манджа 

  Poetry » Humour
662 1 2

Малко я запържваш - 
Пуска аромат.
Миг да се обърнеш - 
Загорява, брат!

 

Хвърляш мазнината,
Хайде пак, отново!
Ръсиш сол в тавата,
Дебнеш я, спокоен.

 

Тикви, чушчици, подправки,
Тук-таме и някой мръв,
Разни източни добавки,
В рецептурника - най-пръв!

 

Пущината не увира!
Явно фурната е слаба...
Сипваш си четвърта бира.
"Де докопах тая плява?"

 

Слагаш нова. Упорито.
Белиш, бъркаш във несвяст!
Кофата прелива от меню-та...
Нова печка трябва, брат!

 

На котлона бързо спича,
Вътре - иска много време...
Таз' рецепта заприличва
не на ястие, на бреме!

© Елена Даскалова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Влизам в положение...
  • Бреей, не кулинар, ми торнадо...На калпав цигулар, струните му пречат!...Я го пратѝ при шев Манчев, да го вкара в релси, ако изобщо има нюх за тази работа!...Развесели ме! Браво!
Random works
: ??:??