Мария е името на майката на бога,
име което да забравя не мога!
Тя родила го като всяка майка,
дарила го с любов, обич и грижи без да се вайка.
Баща му бил човек обикновен,
но синът му живее в душите ни обожествен.
Създаден да спаси хората от лошото в тях.
В това вярваме, проповядва ни го старият монах.
Повел ги срещу злото, омразата и егоизма
и на управниците идиотизма.
Повярвали му хората добри,
с него вече не били сами.
Хората шепнеха – Обикни го -
и пак от тях се стигна до - Разпни го.
Остана в душите ни един герой,
Исус Христос, твоя бог наречи го.
Убиха го, но той възкръсна и се прероди,
в сърцата и в душите ни се възроди.
И вярват му хората и днес в щастие и беда,
помага на добрите и наказва лошите сега.
© Валентин Миленов All rights reserved.