3.05.2013 г., 14:24 ч.

Мария 

  Поезия » Гражданска
698 1 1

Мария е името на майката на бога,

име което да забравя не мога!

 Тя родила го като всяка майка,

дарила го с любов, обич и грижи без да се вайка.

Баща му бил човек обикновен,

но синът му живее в душите ни обожествен.

Създаден да спаси хората от лошото в тях.

В това вярваме, проповядва ни го старият монах.

Повел ги срещу злото, омразата и егоизма

и на управниците идиотизма.

Повярвали му хората добри,

с него вече не били сами.

Хората шепнеха – Обикни го -

и пак от тях се стигна до - Разпни го.

 

Остана в душите ни един герой,

Исус Христос, твоя бог наречи го.

 

Убиха го, но той възкръсна и се прероди,

в сърцата и в душите ни се възроди.

 

И вярват му хората и днес в щастие и беда,

помага на добрите и наказва лошите сега.

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??