Dec 22, 2017, 5:58 PM

Мармозетка 

  Poetry » For kids
638 0 4

Малка сладка мармозетка

кара „Опел“ без винетка.

Спря я чичко полицай

врътна със главата: май

малко си във нарушение!

Фиш ще има без съмнение!

А маймунката горката

страх тресе я във колата!

Милата се притеснява,

бавно книжката подава.

Ох, от нейните очи

в миг ще рукнат и сълзи?

Полицаят туй видя,

книжката и взе в ръка,

Поразлисти, поразгледа

и към нея се наведе:

мармозетке мила, знай

щом те спира полицай

всичко трябва да е в ред,

и със повече късмет

вместо глоба или фиш

пътя си ще продължиш!

Тъй да знаеш, а сега

тръгвай с твоята кола

но купи си и винеттка

нищо, че си мармозетка!

 

© Георги Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Таня, аз ти писах на лични за това, че идеята я почерпих от твоята мармозетка! Порлучи се доста добре! Но идеятна я "откраднах" от тебе! Благодаря ти за това!
  • Ей! И твоята мармозетка е много сладка!
  • Милата маймунка! Пък и чичко полицай е мил.... И аз се усмихнах.
  • Усмихна ме, Гога! Сетих се и аз за някои мои късмети! Хубаво нещо е, да си имаш късмет!
Random works
: ??:??