Feb 15, 2021, 1:45 PM

Мармозетка 

  Poetry
516 4 14

Сладка, малка Мармозетка,
ловка, пъргава кокетка,
с белоснежната муцунка
дяволита е... маймунка.

Дребничка като шишарка,
тя запазена е марка.
С мека козинка кафява,
често бъркат я с коала.

С кичурчета по ушите,
със звездички във очите
и с опашчица къделка,
най-чаровна гиздавелка.

Нищо, че е тъй мъничка,
без крилца е, но самичка
тя умее да прелита
дървесата, също птица.

Върховете лесно стига
и на слънцето намига.
Ех, че смела е атлетка,
палавата Мармозетка.

© Таня Мезева All rights reserved.

The work is a contestant:

Стихотворения за джунглата »

9 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??