Dec 30, 2008, 12:50 AM

Маска 

  Poetry » Other
539 0 2

Какво бе животът ли?

Нима не беше всекидневен маскарад,

в който скри същността си

и подложи себе си на този ад,

за да останеш сам с немощта си?

 

Реши зад жалка маска да се скриеш

и друго „лице” пред света да покажеш.

Но не помисли, че така личността си ще изтриеш

и от бремето си ще се смажеш.

 

Не разбра кога душата си изгуби

и пред лицето на страха се ти сломи,

кога и себе си погуби

 и без вяра ти в прахта се сгромоли.


Дали имаше смисъл от това сиво съществуване?

Не се запита и за миг дори.

А обрече се на безлично робуване,

което беше крахът на твоите мечти.

© Николета All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • на мен ми хареса.Има над какво да се замисли човек ако иска...
  • Сив е стихът ти, но реален.
    И все пак...
    "Така че смело напред и не унивай отново,
    бъди устремен и вярвай в своето „Аз"."
Random works
: ??:??