Утро е пак и сърцето отново боли,
в огледалото образ на горчиво лице!
За пред хората слага си маска,
за пред другите маска слагат и те!
И ето, че отново лицето му грее,
в маскарад се превръщат мъгливите дни,
месец минава, лицето се 'смее',
маскарадът край няма - животът върви!
Утро е пак и сърцето предсмъртно кърви,
в огледалото образ на мъртвешко лице,
маските станали много, безброй са дори!
Образът светъл го няма, само спомена бе!
Ако утре се събудиш, приятелю,
и сърцето ти разбито от мъка гори,
чуй ме, не слагай на лицето си маска!
Ще се превърнеш във спомен и ти!
Бори се, моли се, към небето крещи,
но не оставяй да гние у тебе тъга!
Намери си другар, със Бог говори
- утеха за всяка немирна душа!
© Nebula All rights reserved.