16.11.2023 г., 17:56 ч.

Маскарад 

  Поезия » Философска, Друга
135 1 0

Утро е пак и сърцето отново боли,

в огледалото образ на горчиво лице!

За пред хората слага си маска,

за пред другите маска слагат и те!

 

И ето, че отново лицето му грее,

в маскарад се превръщат мъгливите дни,

месец минава, лицето се 'смее',

маскарадът край няма - животът върви!

 

Утро е пак и сърцето предсмъртно кърви,

в огледалото образ на мъртвешко лице,

маските станали много, безброй са дори!

Образът светъл го няма, само спомена бе!

 

Ако утре се събудиш, приятелю,

и сърцето ти разбито от мъка гори,

чуй ме, не слагай на лицето си маска!

Ще се превърнеш във спомен и ти!

 

Бори се, моли се, към небето крещи,

но не оставяй да гние у тебе тъга!

Намери си другар, със Бог говори

- утеха за всяка немирна душа!

© Nebula Всички права запазени

Мрак ли е това в душите ни човешки
или просто празнота?
А какво е мрак, дали се знае?
Дали материя е или отсъствие на светлина?
И ако ни липсва тази сила на доброто в нас, ...
  543 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??