В живота маските са ежедневие.
И всеки ден е сцена, където
хора прикриват с умение
лице зад маска, душа зад лицето.
Изпълняват изкусно пиеси
с манипулации, интриги, лъжи.
Игра на лицемерие и интереси.
От интерес се влюбват днес дори.
Светът ни е греховен маскарад.
Алчност, завист, гордост, гняв,
ленност, похот, чревоугодие.
Зад маска скрит е всеки грях.
Но идва ден на разплата,
когато се изправим пред Бога.
И тогава маската пада.
Затова в живота бъдете себе си, хора!
© Десислава Ангелова All rights reserved.