Aug 22, 2020, 7:34 AM

Мечта 

  Poetry » Phylosophy
930 0 1

Не се наситих на мечтата

за червени токчета.

Не се насилвах да я сбъдна.

Да тропат във синкоп

по тротоари и по стръмно,

в безгрижен танц

да се въртят до съмване.

Следите им да са овални,

колкото една стотинка -

ситно да препускам.

Шега житейска и конкур-ипик

за младите кобилки.

Някой е измислил тази алегория.

Щом стъпя, звън да ме сподиря

като от намерена подкова –

късмет и хрумване по божията воля.

Пренасям си мечтата цял живот.

И вярвам във червеното вълшебство.

Преди да отброя 12-ия си час,

цветът й ще се претвори във вечност.

© Христина Комаревска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Хареса ми, Хриси! Веднага те видях като участничка в " конкур-ипик за младите кобилки"! Продължавай да вярваш в червеното вълшебство!😃
Random works
: ??:??