May 4, 2006, 6:49 PM

Мечта 

  Poetry
804 0 7
Наметнал пардесюто на живота,
аз крачех по площадите на разума
и търсех път към своята Голгота.
Ала попаднах в будоара празен
на своята мечта, поел дълбоко
дъхът на секс и евтини парфюми
от марките; "По яко", "По високо",
"Есенция от превъзходни думи".
Видях петна по мръсните чаршафи,
усетих прах във гърлото да дращи,
чух хихота на братята еснафи
зад тънките стени, по долни гащи...
И поздравил с насмешка пошлостта,
обърнах гръб на моята мечта.

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??