Nov 6, 2005, 8:14 PM

Мечта ли съм за теб? 

  Poetry
921 0 0

             Не знам във кой момент се влюби в мен,
             не знам какво те кара да обичаш.
             Аз няма със какво да те привличам...
             Ако съм единствено мечта за теб, 
             ако съм само твойта луда страст,
             ако си една мечта измамна...
             Ако дори една сълза за теб пролея,
             ако в погледа ми болка видиш,
             ако ръцете ми от студ треперят,
             ако поне веднъж  ме излъжеш -
                                               пази се.

             Тогава ще усетиш сърцето ми ледено,
             ще видиш погледа ми безразличен,
             очите ми ще бъдат празни,
             а тялото - безчувствено.
             Ще усетиш само болка
             и сам от страсти ще изгаряш,
             покой в душата няма да намериш,
             на колене за малко обич ще ме молиш,
             за целувка устните ти ще пресъхват...

             Не знам защо се влюби в мен,
             не знам какво те кара да обичаш...
             Аз мога само силно да обичам
             и не знам какво е да намразиш.
             Знам само,
                 че мога да съм безразлична,
             а знай - това наистина убива.

© Димитрина Станчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??