Dec 22, 2006, 8:44 PM

Мечти от дъжд 

  Poetry
645 0 3
Мечти от дъжд

Сълза в дъжда те води днес
а една звезда в нощта блести.
Вървиш забравил кой си днес
към утрото обляно във лъчи.

Дълга е нощта когато скиташ без мечти....
търсещ утрото и игрева магичен в здрача.
Един спомен в сърцето вечно ще кърви
там където не проникват повече ....лъчи.

Дълъг ще е пътят за напред пред теб,
ала ти не спирай да следваш тази сълза.
Няма място под тези звездни небеса за теб.
Няма усмивка...няма я онази топла ръка.

Твърде късно е да се обърнеш назад
дъжд ще изтрива стъпките след теб....
Още дълго ще вървиш сред прах
търсещ топлината,протягайки ръка....
....напред.



© Пламен Йовчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Хубаво е, Пламчо
    И не мисля, че е кратко, а е доста съдържателно, наситено с чудесни метафори!!!
    И посланието, и Сърцето ти са чудесни!
    БРАВО казвам аз
  • Ами да взема да покоментирам малко тогава
  • Тъй като никой не искаше да драсне няколко реда за този стих,го правя
    аз за себе си.Хубаво е Пламчо,малко кратко,но попило истината за Сърцето ти
Random works
: ??:??