Sep 23, 2013, 10:14 PM

Мечти с въпросителни 

  Poetry
697 0 1

Мечтая за нещо, което го няма тук и сега,

мечтая за онази прекрасна страна,

мечтая отговори да не търся,

мечтая за спокойствието вездесъщо!

 

Да зная има такава страна ,която ти дава всичко това!

Навярно много ще кажат: -Ти си изгубена в свойта мечта.

Няма такава страна. Има само тук и сега!

Дълго ще трябва да споря, докато не капна аз от умора

 

Още ми казват, няма такова нещо любов,

всичко потънало е в похот.

Няма такика чисти помисли, чувства нивга навред,

ако мислиш така ще те изближат като мед.

 

Нищо от теб няма дори да остане,

защото си сладка във свойта заблуда

а храниш душите им блудни

и медеца добре ще похапват, дори да са безумци!

 

Питам се: Как е възможно да не разбирам всичко това?

Как да накарам мойта душа да свикне с това тук и сега?

Как да направя, че чувства и мисли да слея в едно?

Как да направя така, че приказки да пиша за тези неща?

© Инци All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Аплодисменти!!! Тези въпроси и аз си задавам...Много ми хареса - смислен, съдържателен стих! Поздравявам те!
Random works
: ??:??