Dec 13, 2010, 7:03 PM

Мечтист цвят фламинго 

  Poetry » Other
717 0 19

Мечтист цвят фламинго

     

      С обич на Мария, която ми подари това заглавие преди 25 години

 

И казват всички, розови били

като бонбони птиците фламинго.

А моето се падна с цвят мечтист,

едно такова странно, нерутинно.

 

И хранели се, казват, със планктон,

със човката загребвали водата.

А моето се рови без пардон

и ме кълве направо по душата.

 

На чувствата ми белите зрънца

отварят му страхотно апетита

и заблестяват в слънчево перца

от всяка моя мисъл щом опита.

 

И моногамни, казват, че били -

веднъж си само давали сърцето.

А моето съвсем се подиви

и попиля се пилето проклето.

 

Не зная  как успя да побере

на всеки повик лудналото семе

и как веднъж поне не каза „не” -

къде ги скъта, дявол да го вземе.

 

Е, свикнах му – нали ми е късмет,

утеха ми е в  зимните ми нощи

и знам, че старост ако ме скове,

крилете си започне ли да пощи,

 

изпада на годините страха

и пак съм топла и ми е лъчисто -

погледне ли през моята душа

окото на фламингото мечтисто.

© Росица All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??