Mar 5, 2024, 8:29 PM

Мегера 

  Poetry
79 0 0



В косите - двуостри езици.
Няма общо със Дездемона.
Не, не е наша светица
познаваща силикона.

Тя е злоба в образ събрана -
отмъстителна, гневна, първична...
На Херакъл е обич голяма
и причина за драмата лична.

След смъртта ѝ, легенди остават.
Подражателки има ли? Има!
На Мегера, жени се надяват
да приличат преди да се сринат...

Хистриони ритмуват с кротали
да достигнат сърцето на змията.
Неразбралите, веч са разбрали,
че Мегера е част от жената.

На Фортуна не ща да се моля,
щом с Мегери света е наситен.
Точа бавно и истински ножа...
Палада е мой покровител...

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??