Dec 26, 2015, 8:22 PM

Междинна равносметка 

  Poetry » Other
279 0 0

Междинна равносметка

 

И става тъй, че някак неусетно

навърташ стаж и вече не си млад.

Постигнатото пък ако пресметнеш —

със жизнен опит май си най-богат.

 

Илюзия не храниш, че си гений,

че пресата за теб ще затръби,

шедьоври че ще раждаш вдъхновени.

А огорчен ти неведнъж си бил.

 

Дали в мотора има още тяга

и занапред дълбоко да ореш?

На тази възраст хич не ти приляга

ръцете да отпуснеш и да спреш.

 

Надей човърка старите си рани —

семейство носят твоите плещи.

За лебедова песен — твърде рано,

а късно — за младежките мечти.


© Владимир Костов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??