Jan 8, 2010, 3:13 AM

Между деня и нощта 

  Poetry » Love
457 0 2

Между деня и нощта


Притихнаха птиците по разцъфналите клони,
слънцето полегна зад зелените планини.
Един след друг заспиват прозорците,
забулена в облаче, бледоликата луна се появи...


В лилавия сумрак се прибират стадата,
тихо се долавя мелодия на медни звънци.
Като приспивна песен, галеща тишината,
тя приканва уморения ден спокойно да спи...


В празния дом оставам със себе си,
отпусната на мекия диван, аз не съм сама.
В този час ме спохождат моите спомени...
в този час... най-красивия... между деня и нощта.
..

© Пепа Деличева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • За много години и на вас Вилдан и Ивон! Радвам се, че сте харесали моя стих! Благодаря ви за отзивите!
  • Много добре уловен и описан час между деня и нощта! За много години, Пепина!
Random works
: ??:??